SERVIS SKIJA I BOARDA

ski servis Hrvoje sport

Servis i održavanje ski opreme

MALI SERVIS SKIJA ILI BOARDA             100 kn
VELIKI SERVIS ILI BOARDA             150 kn

Kako je sva oprema napravljena mehanički , tako je za pretpostaviti da će doći do kvarova i sitnih popravaka koji se anuliraju dobrim servisom i adekvatnim skladištenjem opreme van sezone. Redoviti servis i provjera opreme uvelike će pridonijeti kvaliteti skijanja ili bordanja i što je najbitnije servis i održavanje opreme produljuje vijek opreme i Vašu sigurnost dok jurite snježnim padinama.

U Hrvoje sportu možete obaviti svoj vrhunski servis skija i boarda.

Servisiranje ski opreme obavlja se u prostorijama Hrvoje sporta uz vrhunskog servisera, vaša oprema će služiti svrsi dulji period.

Servis skija i borda dijelimo na veliki i mali servis . U „malom“ servisu spada uređivanje rubnika, uređivanje klizne plohe , tj. nanošenje odgovarajućeg voska, dok „veliki“ servis podrazumjeva i punjenje sitnih rupa na bazi skija ili snowbord dasci.

Brušenje rubnika da na početku sa malo grubljom turpijom se očiste rubnici od malih izbočina i eventualne hrđe. Kod rubnika razlikujema „dva“ ruba , onaj „base edge“(rubnik „ispod“ skije uz bazu ) i „side edge“ (rubnik na strani skije ili borda) ,jer se razlikuju kutevi pod kojima se bruse. Za rekreativce bilo bi idealno izbrusiti rubike na base : -1 i side : 2`, profesionalni skijaši ipak koriste drugačije postavke na rubnicima, ali u HRVOJE SPORTU imaju riješenje za sve želje, potrebe i mogućnosti.

U servisima  postoji ručna i strojna obrada skija, za strojno brušenje je poznato da skida ipak malo više rubnika i baze na skijama , dok ručno duže traje, ali je kvalitetnija. U HRVOJE SPORTU baza se radi ručno,dok se samo rubnici rube strojno.

Radimo sa razno raznim vrstama voska koji se na kraju nanosi na bazu vaših skija ili borda. Postoje razni tipovi  voskova koji se nanose zbog smanjivanja trenja i lakšeg klizenja po podlozi te zbog samog održavanja skija i zaštite materijala od propadanja i brzog trošenja.

Facebooktwitteryoutubeinstagram